EKSKURZIJA VETERANOV IN DRUŽINSKIH ČLANOV OZVVS Sevnica

V VOJAŠKI MUZEJ IN VOJAŠNICO PIVKA

3. julija 2010

Obujanje spominov OZVVS Sevnica - ekskurzija

V soboto, 3.7.2010, smo sevniški veterani izpeljali ekskurzijo na Notranjsko. Obiskali smo Pivko, ki je močno povezana z našo osamosvojitvijo izpred 19 let. V Pivki so Ministrstvo za obrambo RS in občina Pivka v stari vojašnici, ki izvira iz začetka prejšnjega stoletja, postavili Park vojaške zgodovine, ki veliko svojega prostora namenja prav osamosvojitveni vojni za Slovenijo. Tako smo lahko pod vodstvom vodiča po muzeju spoznali zgodovino Pivke in tega dela Notranjske, videli oklepna vozila iz preteklih vojn, preko dokumentarnega filma izvedeli kakšen je bil razvoj oklepa do danes in še mnogo drugega. Po ogledu muzeja smo se odpravili na dobro malico v gostilno Marta. Sledil  je sledil obisk vojašnice Pivka. Tam nas je lepo sprejel višji štabni vodnik Matija Kogovšek, ki nas je ob predstavitvenem filmu seznanil s sestavo in delovanjem omenjene vojašnice. Po predstavitvi smo se razdelili v dve skupini. Ena je nadaljevala z ogledom opreme, strojev in orožja v hangarjih, druga pa je odšla na vadbišče Gorica in uživala v vožnji s tankom M-84. Po opravljenih vožnjah ene skupine sta se skupini zamenjali in tako smo v celoti opravili načrtovan ogled in vožnje s tankom. Izlet je bil lepo pripravljen in izveden.

Zahvaljujemo se vojašnici Pivka in podpolkovniku Vladu Bevetku, poveljniku vojašnice Pivka za ves trud, ki so ta dan zaposleni vložili v predstavitev svojega dela.

Zahvaljujemo se tudi našemu veteranu Stanku Lazarju iz Tržišča, ki je bil pobudnik in soorganizator ekskurzije, katero je tudi uspešno vodil.

 

OZVVS Sevnica

Nekaj posnetkov z ekskurzije.

Več slik z ekskurzije.