LETNI ZBOR

OZVVS Sevnica v Gostišču BARBARA v Krmelju 19. marca 2011

 

 

Na zbor je bilo z osebnim vabilom povabljenih 500 članov OZVVS Sevnica. Sklic zbora je bil objavljen tudi na spletni strani OZVVS Sevnica in ZVVS.

Z osebnim vabilom je bilo povabljeno 10 predstavnikov in delegacij ter trije predstavniki medijev.

Pri vhodu v prostor sta vsem udeležencem, veterana Milan Varlec in Marko Černič delila Posavske vojne razglednice (MSNZ-90), ki jih je založil in izdal Posavski muzej Brežice, podaril pa nam jih je dr. Tomaž Teropšič.

Zbor je  bil razdeljen na svečani, delovni in družabni del.

Svečani del se je začel z uvodnim pozdravnim nagovorom Fanike Zemljak, članice sekretariata OZVVS za statutarne in protokolarne zadeve in nadaljeval s svečanim veteranskim dejanjem, ki  sta ga izvedla član predsedstva Miran Močnik in praporščak Ivan Udovč. Za tem je veteran Jože Hočevar izvedel recitacijo.

Svečani del se  je nadaljeval, s podelitvijo  priznanj zaslužnim članom.

 1.  Bronasto medaljo "OBRANIL POSAVJE 91" so prejeli:

  • Cvetka BIDERMAN;

  •  Karel PERDIH;

  • Maks SENICA;

 

2.  Srebrno medaljo "OBRANIL POSAVJE 91" je prejel:

  • Marko ČERNIČ;

 

3.  Zlato medaljo "OBRANIL POSAVJE 91" sta prejela:

  • Janez BLAS;

  • Franc GOLOB;

 

4.  SPOMINSKI ZNAK MORS OB 20. OBLETNICI MSNZ – 90 so prejeli:

  • Ivan BOŽIČ- Buky ;

  • Milena BERVAR:

  • Branko DERSTVENŠEK;

  • Venčeslav HOČEVAR;

  • Jože KOŠIR;

  • Vili LOGAR;

  • Ljubo MOTORE;

  • Mirko OGNJENOVIČ;

  • Franc RUPRET;

  • Drago SLUKAN;

  • Janez STOPAR;

 

5. Plaketo "POSAVJE 91" je prejela:

  •  Fanika ZEMLJAK;

 

6. Srebrno PLAKETO ZVVS je prejel:

  •  Venčeslav- Slavko HOČEVAR;

Po končani podelitvi vseh priznanj je članica sekretariata, odgovorna za statutarne in protokolarne zadeve Fanika Zemljak zboru predstavila Poslovnik o delu letnega zbora veteranov OZVVS Sevnica, ga da v obravnavo in potrditev.

SKLEP: Poslovnik je bil brez razprave z večino glasov sprejet. Zbor je lahko začel z delovnim delom.

Na podlagi sprejetega Poslovnika vodja protokola Fanika predlaga, da zbor vodi predsednik  Slavko Hočevar s podpredsednikoma Marjanom Gracarjem in Janijem-Jožetom Koširjem, ki sta tudi overovatelja zapisnika. Zapisnik piše član  sekretariata Peter Teichmeister.

SKLEP: Zbor potrdi predlagane člane za vodenje zbora, zapisnikarja in overovatelja.

Predsednik OZVVS je začel delovni del zbora, pozdravil goste, veterane in druge udeležence zbora, se zahvalil za udeležbo, zbor seznanil, da je opravičil svoj izostanek župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, ki vsem izreka dobrodošlico in lepe pozdrave in obilo uspehov pri vodenju in delovanju OZVVS Sevnica, v upanju še naprej na zgledno sodelovanje Občine Sevnica in OZVVS Sevnica.

Predsednik OZVVS predlaga naslednji dnevni red.

1.    Obravnava in sprejem dnevnega reda.

2.    Izvolitev verifikacijske komisije.

3.    Pozdravne besede gostov.

4.    Poročilo verifikacijske komisije - ugotovitev sklepčnosti.

5.    Predstavitev poročila o delu in finančnega poročila za 2010 - razprava in sprejem poročil.

6.    Poročilo nadzornega odbora OZVVS- razprava in sprejem poročila.

7.    Predstavitev, obravnava in sprejem Programa dela in Finančnega načrta za 2011.

8.    Predlog za razrešitev nam. predsednika in izvolitev novega namestnika predsednika.

9.    Predstavitev vpisa dogodkov v KRONIKO, obravnava in potrditev.

10. Zaključek delovnega dela zbora.

Ad. 1.

Predsedujoči je predstavil dnevni red letnega zbora, ga dal v obravnavo in nato v sprejem.

SKLEP: Zbor je soglasno sprejel predlagani dnevni red.

Ad. 2.

Predsednik je v verifikacijsko komisijo predlagal Cvetko Biderman za predsednico, za člana pa Ivana Koncilijo in Milana Varleca.

SKLEP: Zbor je soglasno potrdil predlagano verifikacijsko komisijo.

Ad. 3.

Predsedujoči je povabil predstavnike, goste in druge udeležence, da spregovorijo in pozdravijo zbor. K besedi so se javili:

Predsednik OZVVS Brežice, Anton Supančič

Spoštovane veteranke, spoštovani veterani, cenjeni gosti, najlepša hvala za vabilo na vaš letni zbor in hkrati tudi iskrene čestitke vsem današnjim dobitnikom priznanj in odlikovanj, z željo, da bi tudi  naprej delali v dobro območne organizacije in vsega Posavja. Letos, 11. marca smo imeli v Brežicah volilni zbor, kjer se je zamenjalo nekaj članov, tudi predsednik. Dvanajst let sem bil podpredsednik združenja in upam, da sem se v tem času marsičesa naučil, kar mi bo v pomoč pri vodenju združenja. Želim si uspešnega sodelovanja z vami, tako, kot je bilo do sedaj. Ob tej priložnosti vas želim spomniti na Srečanje veteranov, ki bo letos 21. maja na letališču v Cerkljah. Organizatorji smo Brežičani in vas vse vljudno vabimo, da se srečanja udeležite.

Še enkrat hvala lepa in uspešno delo vam želim.

Predsednik OZVVS Krško, Mohor Zdenko

Lep pozdrav tudi v mojem imenu in v imenu OZVVS Krško. Čeprav še ni poročil, sem prepričan, da je bilo vaše delo v preteklem letu uspešno, kar dokazuje tudi število dobitnikov priznanj. Prepričan sem, da so jih dobili zaslužni člani, zato vsem dobitnikom iskrene čestitke. Želim vam tudi v prihodnje uspešno delo. V Krškem bo tudi letos volilno leto. Tudi z novim vodstvom upam in sem prepričan, da bo sodelovanje z vami uspešno.

Predsednik PO ZVVS Posavje, Mitja Teropšič

Najprej lep pozdrav v imenu PO ZVVS in v mojem imenu.

Vesel sem, da ste se v tako lepem številu zbrali na letnem zboru, čeprav v vašem združenju letos ni volilni zbor, ker ga imate naslednje leto. Upam, da bo predsednik in predsedstvo še eno leto zdržalo in delalo s takim tempom in zavzetostjo. Tudi novemu vodstvu že sedaj želim veliko uspehov in zglednega sodelovanja med nami.

Ker sem istočasno tudi član predsedstva ZVVS, sem vam dolžan dati tudi nekaj kratkih informacij.

Glede na to, da smo v lanskem  letu praznovali 20. obletnico Manevrske strukture, moram reči, da so se vsa tri združenja v Posavju zelo potrudila. Organizirali smo srečanja in druge načrtovane ključne naloge in dejavnosti, ki niso toliko povezana s finančnimi sredstvi, temveč bolj z našo in vašo pripravljenostjo, pripadnostjo in delavnostjo. Letos praznujemo 20. obletnico osamosvojitve in se hkrati spominjamo tudi vojne. V Posavju smo uskladili kar nekaj aktivnosti. Imamo to srečo, da bomo skupaj s kolegi iz Policijskega združenja Sever Posavje gostili predsednika države. Njegov obisk je potrjen, datum še ni določen. Ta obisk je vsekakor priznanje, ker smo v Posavju bili leta 1991 tako uspešni. Vsako leto obišče eno pokrajino, ki je v osamosvojitveni vojni prispevala k zmagi. Lansko leto je to bila Koroška, letos pa bo Posavje. Posavje je bilo, o tem ni dvoma, na težišču delovanja in zavarovanja osamosvojitvenih procesov.

Načrtujemo še nekaj aktivnosti, eno izmed njih je že omenil predsednik OZVVS Brežice. Tudi sam vas prijazno povabim na to Srečanje Posavskih združenj v Cerkljah, ki sovpada z Dnevom odprtih vrat v vojašnici Cerklje. Na tem druženju ne bo manjkalo tudi športnih aktivnosti, naredimo obračun za dvajset let nazaj s pogledom daleč naprej, kolikor bomo še morali biti aktivni v teh veteranskih vrstah.

Skupaj s Posavskim muzejem načrtujemo  izdajo druge številke Zbornika Ubranili Posavje 91. Zbranih je nad petdeset spominskih izjav. Tudi ta druga številka zna biti zelo zanimiva.

Načrtujemo tudi postavitev razstave Štab v vojni 91. Aktivni smo tudi na nekaterih drugih področjih.

Ob 20. obletnici osamosvojitve želim vsem vam veliko sreče in zdravja. Hvala lepa!

Generalni sekretar ZVVS Mitja Jankovič

Vsem lep pozdrav v imenu Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Prijetno je priti v tako društvo, kot je vaše, organizirano in delujoče tako, da bi bilo lahko vzor vsem ostalim 54 območnim združenjem, ki delujejo v okviru Zveze veteranov v Sloveniji. Pridružujem se k čestitkam vsem, ki sre danes prejeli priznanje za svoje delo, ki naj bi bila tudi spodbuda za tako zavzeto delo še v naprej.

Obvestil bi vas o dogajanjih na ZVVS, pomembnih za vse vas.

Letos je 20. obletnica osamosvojitvene vojne in v tej zvezi pripravljenih oz. predvidenih nekaj prireditev na lokalni, regionalni in tudi na republiški ravni, na katere vas vse vljudno vabim.

V aktualnih novostih vas velja vsekakor obvestiti, da na zvezi spremljamo dogajanje v zvezi z novo Zdravstveno zakonodajo, ki vsebuje predlog, ki ukinja dodatno zdravstveno zavarovanja, do katerega smo veterani upravičeni po 50. letu starosti. ZVVS je dal pripombo pripravljavcem zakona. Ravno tako delamo na predlogu sprememb Zakona v veteranih, ki naj bi upošteval tudi še nekatere kategorije ljudi, ki so v vojni za Slovenijo delovale po svoji poklicni dolžnosti. Tukaj mislimo predvsem na  kurirje, inštruktorje, voznike vozil, ki so opravljali določene obrambne naloge.

Tudi v prihodnje vam želim, da se prijetno družite in da sodelujemo tudi v prihodnje, kot do sedaj. Srečno!

Predsednik Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije, Maks Popelar.

Spoštovani predsednik, tovarišice in tovariši veterani.

Prinašam vam pozdrave v imenu Zveze združenj borcev za vrednote NOB Sevnice in njihovega članstva.  Letošnje leto je zelo pomembno za ves slovenski živelj. Proslavili bomo 70. letnico ustanovitve OF Slovenije, to je organizacijo, ki je bila enkratna v takrat s strani fašizma zasužnjeni Evropi. Slavili bomo 70 let dogodka, ki se je zgodil blizu nas tukaj. Padla je skoraj prva žrtev v Sloveniji. 28. oktobra 1941 narodni heroj Milan Majcen in Janči Mevželj, na Murncah nad Krmeljem. Proslavili bomo 70 let izgnanstva v Sloveniji. Proslavili bomo dvajset let nove Slovenije in proslavili bomo obletnico svoje organizacije veteranov vojne za Slovenijo. Vsi ti dogodki so pomembni za slovenski živelj tudi v današnjem času in prav zato smo v organizaciji Zveze borcev izredno veseli in zadovoljni, da lahko tako dobro sodelujemo z veteransko organizacijo. V znak priznanja in dobrega sodelovanja smo zaprosili tudi polkovnika Mitjo Teropšiča, da nam bo spregovoril na vsakoletni proslavi na Malkovcu, ki ima poseben pomen za Dolenjsko.

Hvala lepa, tovariš Mitja za to, da si sprejel povabilo, in dobrodošel.

V imenu Zveze borcev čestitam vsem dobitnikom današnjih odlikovanj in priznanj. Tovariši, pripnite si jih z veseljem na prsi, in nosite jih ponosno. To je odlikovanje, ki vam ga je dala organizacija veteranov, to je odlikovanje, ki je znak vaše aktivnosti in dela. Tovariš Slavko želim, da tudi v prihodnje sodelujemo in delujemo tako, kot smo doslej, ali boljše. Naša organizacija bo imela kmalu volilno leto. Zamenjali se bodo ljudje, toda cilj in namen organizacije ostane isti. Sodelujmo še naprej v skupnem interesu in v ponos občine in republike.

Podpredsednik veteranskega združenja Sever Posavje, predsednik pododbora združenja Sevnica, Milan Sušin.

Spoštovani vsi. V imenu Policijskega veteranskega združenja Posavje vas lepo pozdravljam in se iskreno zahvaljujem za vaše povabilo. Tudi v prihodnje si želimo čim boljšega sodelovanja, vsem dobitnikom priznanj izrekam iskrene čestitke, vsem skupaj pa želim lep in prijeten večer.

Predsednik OZVVS Sevnica se je vsem govornikom zahvalil za spodbudne besede, za inf deluilo oormacije, ki so nam jih podali in  za njihov prispevek k res zglednemu sodelovanju med veteranskimi organizacijami Posavja in širše.

Ad. 4.

Predsedujoči je zaprosil za poročilo verifikacijske komisije.

Poročilo komisije je podala predsednica komisije Cvetka Biderman.

Komisija ugotavlja, da je bilo na zbor z osebnimi vabili povabljenih vseh 500  članov OZVVS, ki so bili 1. 3. 2010 vpisani v evidenco OZVVS. Zbor je bil sklican v skladu z 2. točko 12. člena Statuta OZVVS Sevnica in objavljen v javnih sredstvih obveščanja. Na zboru je prisotnih 125 članov OZVVS, zato komisija na podlagi 2. odstavka 12. člena Statuta OZVVS ugotavlja, da lahko zbor nadaljuje z delom in veljavno sklepa ter sprejema odločitve. Na zboru je navzočih tudi 17 vabljenih gostov.

Predsedujoči je dal zboru v obravnavo poročilo komisije, zatem je zbor odločil.

SKLEP: Zbor je sklepčen.

Ad. 5.

Predsednik OZVVS Venčeslav Hočevar je podal Poročilo o delu OZVVS v letu 2010, podpredsednik za materialno finančne zadeve OZVVS Marjan Gracar pa predstavil Finančno poročilo za leto 2010.

Po predstavitvi obeh poročil so prisotni pozvani k razpravi po obeh poročilih.

Predsednik je predlagal, da še nadzorni odbor poda  poročilo in da se za tem razpravlja o vseh treh poročilih. Po končani razpravi je zbor glasoval o poročilih.

SKLEP: Zbor soglasno sprejme obe poročili.

 Ad. 6.

Predstavnik nadzornega odbora, Maks Senica je podal poročilo NO OZVVS, kjer je na podlagi pregleda poslovanja zapisniško ugotovljeno, da je NO pregledal finančno, materialno in drugo poslovanje OZVVS za leto 2010, poleg tega pa je tudi čez vse leto na sejah organov in tudi sicer spremljal delovanje OZVVS s poudarkom na skladnosti poslovanja s programskimi usmeritvami in finančnim načrtom za leto 2010.

Predsednik je pozval prisotne k razpravi.

SKLEP: Zbor soglasno sprejme poročilo nadzornega odbora.

Ad. 7.

Podpredsednik za organizacijske in kadrovske zadeve Jani Košir je poudaril nekatere pomembnejše aktivnosti  iz Programa dela za leto 2011, katerega so skupaj s sklicem zbora  prejeli vsi člani OZVVS.

Podpredsednik za finančno materialne zadeve podrobno je predstavil Finančni načrt za leto 2011.

Predsedujoči je predlagal razpravo po obeh predlaganih dokumentih.

 

SKLEP:  Zbor soglasno sprejme Program dela in Finančni načrt za leto 2011.

Ad. 8

Predsednik je seznanil navzoče, da je dosedanji namestnik predsednika OZVVS Borut Simončič zaradi preobremenitve z drugimi obveznostmi zaprosil za razrešitev s funkcije namestnika predsednika OZVVS.

Predsedstvo OZVVS je na 14. seji, 19. novembra 2010 sprejelo razloge za odstop in pristopilo k evidentiranju drugih možnih kandidatov  za prevzem te funkcije.

Po končanem postopku evidentiranja je predsedstvo na 15. seji dne 28. januarja 2011  z velikim zadovoljstvom vseh prisotnih v soglasju s predlaganim kandidatom sprejelo enoglasno odločitev, da temu visokemu zboru predlaga, da se za novega namestnika predsednika OZVVS izvoli dosedanji član častnega razsodišča Andrej Štricelj.

Predsedujoči temu visokemu zboru predlaga, da Boruta Simončiča z današnjim dnem razreši dolžnosti namestnika predsednika.

SKLEP: Zbor razreši Boruta Simončiča dolžnosti namestnika predsednika OZVVS.

Predsedujoči temu visokemu zboru predlaga, da se Andrej Štricelj z današnjim dnem izvoli za namestnika predsednika OZVVS.

SKLEP: Zbor izvoli Andreja Štriclja za namestnika predsednika OZVVS.

Ad. 9

Predsedujoči je zaprosil člana sekretariata OZVVS za promocijo in zgodovino, Ljuba Motoreta, da na kratko predstavi vsebino in dogodke, ki naj se vpišejo v Kroniko OZVVS za leto 2010.

OBMOČNO ZDRUŽENJE VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO SEVNICA

VPIS V KRONIKO, marca 2011

POMEMBNEJŠI DOGODKI ZDRUŽENJA V PROGRAMSKEM LETU 2010 - 2011

Preteklo leto je bilo v našem združenju precej dogodkov in aktivnosti, ki bi jih radi vpisali v  Knjigo spomina OZVVS. Omenjene pa so tudi nekatere pomembnejše naloge, ki jih želimo izvesti v letu 2011.

  • v naše združenje je bilo 1. marca 2011 vključenih 494 članov, od tega jih ima 98 % priznan status;

  • ožji Sekretariat  OZVVS se je sestal štirikrat in pripravljal, obravnaval ter predlagal usmeritve, pobude in stališča, ki jih je nato obravnavalo predsedstvo na svojih sejah,

  • predsedstvo je imelo pet sej, na katerih je razpravljalo o aktivnostih in nalogah, ki izhajajo iz  programskih usmeritev OZVVS za obdobje 2008 do 2012 in Programa dela za leto 2010;

  • OZVVS je v celoti izvedlo vse aktivnosti iz prvega in drugega dela Programa dela OZVVS za leto 2010;

  • delegacija OZVVS se je udeležila prireditve pri spomeniku padlim  v NOV v Sevnici in proslave v okviru pohoda po  poteh  XIV. divizije na Štajersko, ki je bila  februarja v Zabukovju;

  • letnega zbora OZVVS marca 2010 se je udeležilo več kot 150 naših članov in 14 predstavnikov in gostov;

  • na predavanju na sevniškem gradu dne 15. 4. 2010 je predavatelj Mitja Teropšič, predsednik PO ZVVS Posavja, nazorno predstavil in obudil dogodke iz časov osamosvajanja v letih 1990 in 1991 s posebnim poudarkom razvoju in delovanju MSNZ v Posavju in občini Sevnica. Predavanja se je udeležilo okoli 70 udeležencev,

  • dneva veteranov in proslave na Geoss-u dne, 22. maja 2010 se je udeležila 20 članska delegacija OZVVS;

  • družabno-športnega srečanja veteranov Posavja dne 29. 5. 2010 na Blanci se je udeležilo okoli 400 veteranov iz Posavja od tega več kot 150 iz  OZVVS Sevnica. V športnih disciplinah so naši tekmovalci osvojili  1. mesto v streljanju, 1. mesto v šahu in 2. mesto v vlečenju vrvi in tako zasedli skupno 1. mesto in prejeli tudi prehodni pokal;

  • slavnostne seje predsedstva z izvedenim kulturnim programom dne 11. 6. 2010 na Primožu, ki je bila namenjena pripadnikom EPN TO 91, se je udeležilo 23 udeležencev te enote in 22 predstavnikov OZVVS in gostov. Štirim pripadnikom TO so bile podeljene srebrne medalje »Obranil Posavje-91». Slavnostni govornik je bil Ivan Božič – Buky, takratni organizator MSNZ v občini Sevnica. Spregovoril je tudi Ernest Breznikar – Enč, takratni organizator MSNZ  v Posavju;

  • dne 2. 6. 2010 je bil organiziran enodnevni izlet – ekskurzija v Pivko. Udeležilo se ga je 50 članov. Ogledali smo si muzej vojaške zgodovine v Pivki in tehnični  postroj 44. oklepno mehanizirane brigade SV v Pivki;

  • delegacije OZVVS in praporščaki so se udeležili številnih praznovanj in prireditev v občini, pokrajini in republiki in sicer, odkritje  5 spominskih obeležij MSNZ v Brežicah, proslave- koncerta ob dnevu državnosti v Sevnici in  dnevu državnosti v Ljubljani;

  • v spomin na dogodke edinstvenega projekta v zgodovini Slovenije "MSNZ 90", v katerega je bilo vključenih kar nekaj naših članov, smo  praznovanje 20. obletnice, tudi v našem združenju počastili z proslavo in družabno-športnim srečanjem veteranov OZVVS, na katero smo povabili udeležence projekta MSNZ – 90 iz občine Sevnica, nosilce projekta v Posavju, župana in podžupanjo občine Sevnica, predstavnike ZVVS ter predstavnike veteranskih organizacij vojne za Slovenijo iz Posavja in novinarje. Na prireditvi, ki se jo je udeležilo več kot 140 naših članov in gostov, smo za zasluge pri razvoju naše OZVVS podelili tudi najvišje veteransko priznanje Posavja »Plaketo OBRANIL POSAVJE 90« g. Srečku Ocvirku, županu občine Sevnica. V kulturnem programu prireditve sta z glasbenimi vložki sodelovala veterana Šošterič Janez in Sehur Jože in z dvema recitacijama Hočevar Jože. Svečano veteransko dejanje sta izvedla Miran Močnik in praporščak Franc Golob. Slavnostni govornik je bil organizator MSNZ-90 Ivan Božič Buky. Prireditev je povezovala članica sekretariata  Fanika Zemljak;

  • izvedeno je bilo zbiranje naročil za nabavo kovinskega znaka ZVVS. Znaki so bili nabavljeni in tudi do konca novembra tudi podeljeni vsem 152 veteranom – naročnikom;

  • 50 udeležencev in praporščaka s praporom PO ZVVS Posavje in OZVVS Sevnica  se je z enim avtobusom udeležilo osrednje državne proslave v počastitev 20. obletnice MSNZ-90, ki je bila  dne, 19.9.2010 v Ljubljani;

  • udeležencem projekta MSNZ-90 iz občine Sevnica smo podelili tudi  »SPOMINSKE ZNAKE MSNZ 90«, ki so jih prejeli naslednji sodelavci MSNZ: Ivan BOŽIČ - Buky, Milena BERVAR, Branko DERSTVENŠEK, Venčeslav HOČEVAR, Jože KOŠIR, Vili LOGAR, Ljubo MOTORE, Mirko OGNJENOVIČ, Franc RUPRET, Drago SLUKAN, Janez STOPAR;

  • prav tako je Zveza veteranov vojne za Slovenijo Slavku Hočevarju predsedniku OZVVS Sevnica podelila  »SREBRNO PLAKETO ZVVS«;

  • OZVVS pa je v soglasju z PO ZVVS Posavje na  14. seji sprejelo odločitev, da za zasluge pri razvoju in delovanju združenja podeli medalje svojim članom in sicer:

  • Fanika ZEMLJAK je prejela »PLAKETO OBRANIL POSAVJE 91«;

  • Janez BLAS in Franc GOLOB sta prejela »ZLATO MEDALJO OBRANIL POSAVJE 91«;

  • Marko ČERNIČ je prejel »SREBRNO MEDALJO OBRANIL POSAVJE 91«;

  • Cvetka BIDERMAN, Karel PERDIH in MAKS SENICA so prejeli »BRONASTO MEDALJO OBRANIL POSAVJE 91«.

Čestitke in zahvala vsem, dobitnikom priznanj.

Vpis dogodkov pripravil član sekretariata OZVVS Ljubo Motore.

SKLEP: Navzoči soglašajo z vsebino vpisa v Kroniko, kar pa naj se objavi tudi na spletni strani OZVVS.

 Ad. 10

Generalni sekretar ZVVS Mitja Jankovič je podal informacijo, da se je, po številnih dogovarjanjih in obljubah s strani MORS-a, ZVVS dokončno odpovedalo 6700 rabljenim uniformam SV, ki naj bi bila dodeljena veteranom Slovenije v veteranskih združenjih.

Po ugotovitvi predsedujočega, da je dnevni red izčrpan in da nihče od prisotnih ne želi več besede, se je vsem zahvalil za sodelovanje in zaključi delovni del Letnega zbora.

Predsedujoči je povabil prisotne, da  se zadržijo na skromnem prigrizku in druženju ob kozarčku pijače.

Zbor je bil zaključen ob 19.20 uri.

Več slik z zbora