Proslava na Malkovcu 16. aprila 2016

 

V soboto, 16. aprila, je na Malkovcu, v spomin na dan, ko so leta 1942 številni fantje iz teh krajev odšli v partizane in v počastitev 75. obletnice ustanovitve Osvobodilne fronte, potekala tradicionalna prireditev, ki jo je ob pomoči KS Tržišče, Občine Sevnica in zavoda KŠTM Sevnica, pripravila Krajevna organizacija za vrednote NOB Tržišče. Da so vrednote, ki izhajajo iz Osvobodilne fronte ter boja slovenskega naroda za svojo osvoboditev in samostojnost, še žive, priča udeležba predstavnikov številnih borčevskih in veteranskih organizacij, še živečih borcev NOB, veteranov vojne za Slovenijo, društev, ki ohranjajo tradicijo partizanskih enot in predvsem velikega števila domačinov. Zbrane so nagovorili član republiškega vodstva ZZB za vrednote NOB Andrej Marinc,  podžupan občine Sevnica Janez Kukec, predsednik sevniške občinske borčevske organizacije Maksimiljan Popelar  in predsednica tukajšnje organizacije Vladka Blas.

Ob tej priložnosti so podelili tudi dve srebrni plaketi ZZB za vrednote NOB Slovenije - prejemnika sta bivši dolgoletni predsednik krajevne organizacije ZB za vrednote NOB Tržišče Ivan Lenič in OZVVS Sevnica, ki jo je sprejel predsednik Ivan Cajner.

Še pred samo proslavo, so predstavniki borčevske organizacije in Duletove čete položili venec pred spomenik padlim za svobodo na Malkovcu.

Za bogat kulturni program so poskrbeli učenci OŠ Tržišče, pevci  okteta Lira iz Krmelja in godbeniki iz Sevnice.

 

Članek: MojaObčina.si/Sevnica
 
Proslave se je udeležilo približno 25 veteranov vojne za Slovenijo iz Sevnice.
 
 
Več slik