OBVESTILA ČLANOM OZVVS SEVNICA

Zadnje posodobitve obvestil: 18. 05. 2019 16:25

 
 
 
 

Objavljeno: 13. aprila 2019

IZLET
Mostar - Konjic - Sarajevo in piramide v Visokem

 1. dan: petek, 24. maja 2019: Sevnica – Zagreb – mimo Splita – Mostar - Konjic:

Rezultat iskanja slik za jablanica muzej bih Povezana slikaZ zbirnega mesta,  se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Sledi vožnja do mejnega prehoda Obrežje. Po opravljenih mejnih formalnostih bomo nadaljevali pot prot Splitu in naprej proti Bosni in Hercegovini. Nekje na poti si bomo vzeli čas za malico »iz busa«. Prvi daljši postanek bo v Mostarju, kjer si bomo ogledali glavno znamenitost mesta - stari most, ki je bil leta 1993 porušen ter nato obnovljen. Ogledali si bomo tudi skok z kamnitega mostu v Neretvo. Sprehodili se bomo po »kujundžiliku« in (po želji) poskusili čevapčiče ali spili pravo turško kavo. Naslednji postanek bo v Jablanici, znani po veliki bitki na Neretvi iz II. svetovne vojne, imenovani tudi  »bitka za ranjence«. Z vožnjo nadaljujemo do Konjica, kjer bomo prenočili. Večerja, spanje.

2. dan: sobota, 25. maja 2019: Konjic - Sarajevo:

Rezultat iskanja slik za piramide visoko Rezultat iskanja slik za sarajevo iz trebjeviÄ?a Rezultat iskanja slik za bunker konjicZajtrk, po zajtrku si bomo ogledali zanimivost, ki zadnja leta “buri duhove”. Obiskali bomo skrivni bunker, ki je veljal za eno od treh najbolj varovanih vojaških skrivnosti nekdanje skupne države. Sprva je bil namenjen le za koordiniranje vojaških operacij v primeru napada na Jugoslavijo, pozneje pa je svojo vlogo še oplemenitil, saj so ga spremenili v osrednji bunker za maršala Tita v primeru jedrskega napada na Jugoslavijo. Bunker je  lahko prenesel jedrski napad z močjo 20 kiloton, v njem pa bi lahko šest mesecev nemoteno živelo 350 ljudi. Z vožnjo bomo nadaljevali  proti Sarajevu. Vzeli si bomo čas za dobro kosilo. Zapeljali se bomo proti Trebjeviču in si pogledali glavno mesto iz »višav«... Ogledali si bomo tudi znameniti tunel „Butmir“ na Dobrinji, ki so  ga zgradili med 27. marcem in 30. julijem leta 1992. Predor je pod letališko  stezo  in predstavlja simbol štiriletnega upora obkoljenega mesta. Popoldne si bomo v spremstvu lokalneg a vodiča ogledali glavne znamenitosti mesta. Odpravili se bomo v središče mesta na sprehod po starem mestnem jedru, po sloviti Ferhadiji in mimo katedrale, pravoslavne cerkve in Ferhat-begove džamije do Baščaršije, imeli pa boste tudi čas za obisk številnih trgovinic, obrtnih delavnic, kavarnic, čevapđinic, burekđinic…Sledi nastanitev v hotelu, večerja, spanje.

3. dan: nedelja, 26. maja 2019: Sarajevo – Visoko – Slavonski brod – Sevnica:

Rezultat iskanja slik za dobri bosanski roÅ¡tilj Rezultat iskanja slik za piramide taÄ?ke pozitivna energija visokoPo zajtrku odhod v Visoko oz. dolino bosanskih piramid. Vstopili bomo v podzemni labirint Ravne s številnimi podzemnimi hodniki, prostori, keramičnimi ploščami s starodavno pisavo in najvišjo koncentracijo zdravilnih negativnih ionov. Celotna piramida deluje zdravilno - bivanje v predorih piramide in na njej ima zdravilne učinke. Po ogledu si bomo vzeli nekaj prostega časa za meditacijo ali individualne oglede podzemnih tunelov ter za sprehod po arheološkem parku Ravne 2. Obiskali bomo tudi piramido Sonca. Popoldne odhod proti domu, nekje na poti si bomo vzeli čas za dobro kosilo….Domov bomo prispeli v pozni nočni uri.

Cena: 189 EUR/os (min. 45 potnikov), 209 EUR/os (min. 35 potnikov).

Prevoz: avtobus.

Vstopna mesta: po dogovoru.

Cena vključuje:

- stroški prevoza s turističnim avtobusom,

- zunanji ogledi po programu,

- 2 x večerja, nočitev z zajtrkom v hotelu v dvoposteljnih sobah, turistična taksa,

- 1 x malica, 2 x kosilo,

- vstopnina v bunker v Konjicu in tunel »Butmir«,

- vstopnina piramide in tunel,

- vodenje, lokalno vodenje, organizacija in DDV.

Doplačila:

-       enoposteljna soba (2 x 15 €),

-       ogledi in storitve, po želji, ki niso vključeni v program,

-       zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini.

Opombe: program je možno spremeniti po želji skupine. Pridržujemo si pravico do zvišanje cene pri manjšem številu prijavljenih.

 

Objavljeno: 7. aprila 2019

Razpis prve tekme za MK puško

 

        

STRELSKO DRUŠTVO

          MAROK

Kvedrova cesta 30a

8290 S E V N I C A

 

TRR: SI56 0237 9001 4272 895

Davčna številka: 34630031

Matična številka: 5256437

 

 

 

 

Sevnica, 07. 04. 2019

 

Zadeva: Razpis prve tekme za MK puško

 

Strelsko društvo Marok Sevnica organizira prvo tekmo za MK puško.

Tekmovanje bo v četrtek 18. 04. 2019 na strelišču Izem nad Radno s pričetkom ob 16 uri. Tekmovanje bo potekalo po naslednjem urniku:

 

Skupina

Čas prihoda na strelišče

Poziv na linijo

Pripravljalni

čas

Čas za preizkusne strele

Čas za ocenjevalne strele

 

Prva

 

15:45

16:00

16:00-16:10 ( 10`)

16:10-16:20 ( 10`)

16:20-16:45 (25`)

 

Druga

 

16:45

17:00

17:00-17:10 ( 10`)

17:10-17:20 ( 10`)

17:20-17:45 (25`)

 

Tretja

 

17:45

18:00

18:00-18:10 ( 10`)

18:10-18:20 ( 10`)

18:20-18:45 (25`)

 

Prosim, da se prijavite na e-mail mirko357@siol.net ali na GSM 051 796 919 oziroma 031 748 402 do petka 12. 04. 2018. Ob prijavi sporočite v kateri skupini želite tekmovati.

Po prijavi boste dobili razpored streljanja.

 

Druga tekma bo v četrtek 24. 04. 2019 s pričetkom ob 16:00 uri. Tekmovanje bo potekalo po istem urniku kot prva tekma.

Prijave za tekmo pošljite na isti naslov do petka 19. 04. 2019.

 

Pogoji streljanja:

 1. Serijska puška malega kalibra (5,6 mm), 20 strelov v času 25 minut.

 2. Neomejeno število preizkusnih strelov v času 10 minut.

 3. Strelja se v tarče za MK puško dimenzij 33,5 x 30,48 cm (Edelmann-ISSF). Tekmovalec na razpolago ima eno preizkusno tarčo in dve tarči za oceno.

 4. Razdalja je 50 m, položaj za streljanje je leže. SD Marok za prvo tekmo zagotovi strelivo Eley. Za drugo tekmo strelivo zagotovijo tekmovalci sami. Tisti strelci, ki nimajo svojih pušk bodo lahko tekmovali s puškami Brno 2 v lasti SD Marok.    

 5. Minimalna teža proženja ni omejena (nova pravila), puška, pa mora biti varna za uporabo. Maksimalna dolžina cevi ni omejena. Maksimalna teža puške je 8 kg za moške in 6,5 kg za ženske (nova pravila).

 6. Ocenjevanje se bo izvajalo po vsaki seriji z zapisovanjem zadetkov v računalniško aplikacijo in strelski list. Kritični zadetki se bodo ocenjevali z uporabo vtičnih merilnikov.

 7. Razvrstitev tekmovalcev bo opravljena na podlagi doseženega števila krogov takoj po končanem tekmovanju.

 8. Po končani drugi tekmi najboljša tri tekmovalca dobijo kolajne.

 

S spoštovanjem.

PREDSEDNIK SD MAROK

Mirko Ognjenovič
 
Objavljeno: 3. marec 2018
NOVO!
Glasilo veteranov OZVVS Sevnica

Spoštovane veteranke, veterani!

Pred vami je pobuda za  Glasilo veteranov OZVVS Sevnica, ki bo zaživela in živela za vas in z vami. Pobuda za glasilo je dana  z namenom, da v njem zaživijo vse vaše zgodbe, ki jih hranite v spominu. Glasilo naj bi našlo vsakogar izmed vas, ki v srcu še vedno hrani spomin na dogodke iz leta 1991.

Glavni pobudnik, da bi začeli izdajati Glasilo veteranov OZVVS Sevnica je sekretarka Branka Zagrajšek za kar se ji iskreno zahvaljujem.

K sodelovanju  vabimo vse veteranke in veterane OZVVS Sevnica ki ne želijo, da bi dogodki iz leta 1991  padli v pozabo. Vsak dogodek, ki bo zapisan bo ostal še dolgo časa prisoten med nami in bo govoril tudi zanamcem kaj se je v tistem času dogajalo. Če ne zapišemo stvari, ki so se takrat dogajale  je isto kot da nas ni bilo, da takrat nismo živeli. Imamo otroke, vnuke in tudi pravnuke. Naj bodo ponosni na naše sodelovanje v nastajanju samostojne države Slovenje. Naj vas od sodelovanja v Glasilu veteranov OZVV Sevnica ne odvrne vaš občutek, da niste vešči, da se pisno izrazite o dogodkih iz časa osamosvajanja Republike Slovenije. Napišite enostavno, preprosto in razumljivo. Bistvo vašega prispevka naj bo tisto, kar se je takrat dogajalo Kaj ste doživljali vi, vaši domači, prijatelji in okolica. Prostor v glasilu bodo imele vsebine, ki ohranjajo spomin na dogodke iz leta 1991 v pisani besedi ali sliki, dobrodošle so tudi anekdote, vici, križanke... Prispevkov ne bomo lektorirali, ne bomo jih popravljali. V primeru, da vseeno ne morete zbrati poguma, da bi napisali prispevek, potem nekomu narekujte, naj zapiše. Zapisano pa  pošljite v  Veteransko pisarno. Vse kar bo zapisano v Glasilu bo imelo neprecenljivo vrednost.

Prispevke v elektronski obliki lahko pošljite na e-naslov info@sevnica.zvvs.si, ali pa jih osebno prinesete v pisarno.

Pridržujemo si pravico odstraniti žaljive prispevke ter komentarje in očitne reklamne ter neustrezne vsebine.  

Zapisano je: Spomini so edini kraj od koder nas ne more nihče pregnati?

 

 Ivan Cajner

 Predsednik OZVVS Sevnica

 
Objavljeno: 3. marec 2018
VABILO K  ŠPORTNIM AKTIVNOSTIM
 1. VABIMO VSE ZAINTERESIRANE NA PIKADO - TRENINGI IN LIGA VSAK PETEK OB 9 URI V PROSTORIH OZVVS SEVNICA.

 2. VABIMO VSE, KI IMAJO DOMA PIŠTOLO MALEGA ALI VELIKEGA KALIBRA, DA SE PRIJAVIJO IN UDELEŽIJO TEKMOVANJ PO LETNEM NAČRTU DELA (LIGA VELIKEGA KALIBRA)

 3. VABLJENI TUDI NA TEKMO S PUŠKO MALEGA IN VELIKEGA KALIBRA. PRIJAVE OBVEZNE.

 4. Z APRILOM SE ZAČNE SPOMLADANSKI DEL LIGE Z METOM ŠOLSKE ROČNE BOMBE V CILJ.

 5. INFORMACIJE IN PRIJAVE O VSEH ZGORAJ NAVEDENIH AKTIVNOSTIH NA TEL ŠT. MARKO ČERNIČ 040 - 858 - 747 IN MIRKO OGNJENOVIČ 031-748-402.
Na vrh