OBLETNICA NESREČE NA SAVI

V  spomin Kristijanu Jancu

(1960 - 2008)

V petek, 3. julija 2009 je minilo leto od tragičnega dogodka, ko nam je zastal korak in se utrnila solza ob novici, da je reka Sava kruto in neizprosno, sredi največjega ustvarjalnega zanosa, vzela trinajst mladih življenj. Za vedno je ugasnilo sonce tudi našemu prijatelju in tovarišu, ustanovnemu članu našega združenja, uporniku z razlogom, ki je v pripravah in osamosvojitveni vojni vedel kje je mesto zavednih, pogumnih in pokončnih Slovencev. Kot sodelavec v projektu MSNZ-90 se je aktivno vključil v priprave na osamosvojitveno vojno, in bil kot rezervni podporočnik razporejen v TO, kjer je aktivno sodeloval.

Kot veteran in član našega združenja je vedno našel čas za svoje tovariše in prijatelje. Aktivno je sodeloval v aktivnostih OZVVS Sevnica. S svojim razumevanjem, delom in vzgledom je veliko prispeval k razvoju veteranske organizacije in njeni prepoznavnosti v posavskem in širšem slovenskem prostoru.

Sevniški veterani ga ne bomo nikoli pozabili, njegovo delo pa nas zavezuje in obvezuje, da bomo vztrajali na poti, ki smo jo skupaj  začrtali.

 

Ob obletnici tragičnega slovesa mu je delegacija veteranov OZVVS Sevnica v zahvalo in spomin položila na  grob cvetje.

 

Čast in slava njegovemu spominu.

OZVVS SEVNICA