Volilni letni zbor OZVVS Sevnica
27. februarja 2016
 
 

Na zbor je bilo z osebnim vabilom povabljenih 499  članov OZVVS Sevnica, župan Občine Sevnica, predstavniki ZVVS, PO ZVVS Posavja in OZVVS Brežice ter Krško, predstavniki PVD Sever Posavje, predstavniki OO ZB za vrednote NOB za vrednote NOB Sevnica, Posavskega obzornika in Grajskih novic. Sklic zbora je bil objavljen tudi na spletni strani OZVVS Sevnica.

Na zboru so bili prisotni gosti – generalni sekretar ZVVS Mitja Jankovič, predsednik OZVVS Brežice Anton Supančič, predsednik OZVVS Krško Zdenko Mohar, predsednik OZVVS Krško Božislav Kosalec, predsednik PVD Sever Rajko Veber, predsednik Združenja izgnancev Sevnica Vincenc Zalezina, predstavnik ZB za vrednote NOB Sevnica Biderman Ivan.

Zbor se je slavnostno pričel z dvema pesmima Pevske skupine PD Lisca Sevnica "Encijan" in Svečanim dejanjem, ki sta ga izvedla Fanika Zemljak in Franc Golob.

Predsednik OZVVS Ivan Cajner je pozdravil navzoče goste in pojasnil potek Volilnega zbora. ter zaprosil članico predsedstva Cvetko Biderman, da zboru predstavi Poslovnik o delu volilnega letnega zbora, katerega je predsedstvo potrdilo na 16. redni seji. Po predstavitvi Poslovnika je predsednik povabil članstvo k razpravi. Ker se nihče ni javil k razpravi, je predlagal sprejem Poslovnika z dvigom rok. Poslovnik je bil soglasno sprejet.

 

Predsednik OZVVS je začel z delovnim delom Letnega volilnega zbora in predlagal spremembo dnevnega reda, ki je bil poslan vsem veterankam in veteranom z vabilom tako, da se 4. točka  premakne za 12. točko dnevnega reda. Predlog je bil sprejet.

  

DNEVNI RED

  1. Obravnava in sprejem dnevnega reda.

  2. Izvolitev delovnega predsedstva, zapisnikarja in dveh overovateljev zapisnika.

  3. Izvolitev  predsednika in dveh članov verifikacijske komisije.

  4. Poročilo verifikacijske komisije - ugotovitev sklepčnosti in potrditev poročila.

  5. Obravnava in sprejem predloga sprememb Statuta OZVVS.

  6. Predstavitev poročila o delu v letu 2015, predstavitev Poročila o delu v obdobju 2012 - 2016, predstavitev Finančnega poročila za leto 2015, razprava po poročilih in glasovanje o potrditvi  poročil.

  7. Poročilo nadzornega odbora OZVVS - razprava in sprejem poročila.

  8. Razprava in glasovanje o razrešitvi dosedanjih članov organov OZVVS.

  9. Predstavitev predlogov  kandidatnih list, obravnava in sprejem  Usmeritev za delo OZVVS za čas od 2016 - 2020 in Programa dela ter Finančnega načrta za 2016.

  10. Obravnava  kadrovskih predlogov za organe OZVVS Sevnica  v obdobju 2016 – 2020.

  11. Volitve organov OZVVS Sevnica, predsedstva, nadzornega odbora in častnega razsodišča.

  12. Pozdravne besede gostov.

  13. Zaključek delovnega dela zbora s povabilom na druženje.

K točki 2:

Predsednik OZVVS je predlagal za predsednika delovnega predsedstva Janeza Levstika, za člana delovnega predsedstva, ki sta hkrati tudi overovatelja zapisnika Marka Černiča in Gracar Marjana ter zapisnikarico Branko Zagrajšek. K predlogu ni bilo pripomb in je bil soglasno sprejet.

Predsednik povabi izvoljeno delovno predsedstvo, da nadaljuje z delom zbora po sprejetem dnevnem redu.

K točki 3 in 4:

Predsedujoči je predlaga za predsednico verifikacijske komisije Cvetko Biderman in za člana Marka Černiča in Franca Brlogarja. K predlogu ni bilo pripomb in je bil soglasno sprejet.

 

Predsedujoči  je povabil predsednico verifikacijsko komisijo, da poda poročilo.

Komisija je ugotavila, da je bilo na zbor z osebnimi vabili povabljenih vseh 499 članov OZVVS, ki so bili 31.12.2015 vpisani v evidenco OZVVS in da je bil sklic zbora v skladu z 2. točko 12. Člena Statuta OZVVS Sevnica objavljen tudi v sredstvih javnega obveščanja. Na zboru je prisotnih 110 članov OZVVS, zato komisija na podlagi 2. odstavka 12. člena Statuta OZVVS  ugotavlja, da je zbor sklepčen in lahko veljavno sklepa in sprejema odločitve.

                                                                                

K točki 5:

Predsedujoči je navzoče seznanil s predlogom sprememb statuta OZVVS Sevnica z obrazložitvijo. 

Razprave na predlog sprememb ni bilo. Predlog je bil dan na glasovanje in sprejet.

"Pregled statuta"      "Prenos statuta v .DOC obliki"       "Prenos statuta v .PDF obliki"

K točki 6 in 7:

Predstavljena je bilo poročilo o delu v letu 2015, poročilo o delu v obdobju 2012 - 2016, predstavitev Finančnega poročila za leto 2015 in poročilo nadzornega odbora OZVVS - Razprave na poročila ni bilo. Bila so soglasno sprejeta.

K točkam 8, 9. 10 in 11:
Razrešeni so bili dosedanji člani vodstva OZVVS in predlagani novi.
Razpravljal ni nihče, niti dal drugi predlog. Predlog novih članov je bil soglasno sprejet.
Podatki o novem vodstvu so na strani "Podatki o OZVVS od 2016 do 2020"
K točki 12:
Pri točki se je k besedi prijavil najprej predsednik OZVVS Sevnica, nato predsednik OZVVS Brežice in namestnik predsednika PO Posavje Supančič Anton,  v imenu OZVVS Krško predsednik OZVVS Krško Božislav Kosalec in Rudi Smodič, predsednik PVD Sever Posavje Rajko Veber, predsednik Združenja izgnancev Sevnica Vinko Zalezina,  predstavnik ZB za vrednote NOB Sevnica Ivan Biderman in generalni sekretar ZVVS Mitja Jankovič. Točko je z govorom zaključil častni predsednik OZVVS Sevnica Slavko Hočevar.
Zbor članov se je nadaljeval v prijetnem druženju ob hrani in pijači.
Več slik z zbora